DIASEK-KOULUTTAJAYHDISTYKSEN HALLITUS 2025-2026
YHDISTYKSEN PUHEENJOHTJA [Sami Kivikkokangas]
VARAPUHEENJOHTAJA [Juha Savolainen]
SIHTEERI [Harri Valkonen]
TALOUDENHOITAJA [Tommi Hartikainen]
MUUT JÄSENET: Enikö Savander, Hoivatie Oy edustajat (Amira Bushnaief, Jarmo Salonen) ja Eeva Vainio
YHTEYSTIEDOT
diasekkouluttajayhdistys@gmail.com
DIASEK-KOULUTTAJAYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT
1 § Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on DiaSek-kouluttajayhdistys ja sen kotipaikka on Helsinki.
2 § Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää DiaSek-menetelmää ja siihen perustuvaa koulutusta Suomessa, vahvistaa alan ammattilaisten osaamista ja verkostoitumista, vaalia dialogisen sekvenssianalyysin erityispiirteitä ja menetelmällistä kehitystä sekä parantaa mielenterveyspalveluiden laatua dialogisten työmenetelmien avulla. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lisäämään yhteiskunnallista tietämystä DiaSek työtavan merkityksestä ja mahdollisuuksista.
Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan kehittämällä ja tekemällä tunnetuksi DiaSek-menetelmää sekä sen ytimenä toimivaa Dialogista sekvenssianalyysiä sekä järjestämällä ohjauskoulutusta, muuta DiaSek-koulutusta ja psykoterapeuttikoulutusta, tieteellistä toimintaa ja julkaisutoimintaa.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
järjestää koulutus- ja keskustelutilaisuuksia
harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa
tekee aloitteita ja antaa lausuntoja
on yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa
toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita
järjestää psykoterapeutti- ja ohjauskoulutusta
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi:
periä jäsenmaksuja
ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja
omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta
järjestää maksullista koulutustoimintaa
harjoittaa julkaisutoimintaa
3 § Jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä DiaSek-kouluttaja pätevyyden omaava henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt.
Yhdistyksen yhteisöjäseneksi voidaan erillisen harkinnan perusteella hyväksyä oikeuskelpoinen yhteisö, joka tukee yhdistyksen tarkoitusta ja hyväksyy sen säännöt. Yhdistyksen päätöksenteossa yhteisöjäsenellä on yhtäläinen äänioikeus kuin henkilöjäsenellä ja yhteisöjäsen voi olla toimia myös hallituksen jäsenenä.
Hallitus hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen varsinaiset jäsenet ja yhteisöjäsenet.
4 § Jäsenen eroaminen ja erottaminen Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksun maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.
5 § Jäsenmaksu Varsinaisilta jäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruus on 50 euroa. Yhteisöjäsenten jäsenmaksun suuruus määräytyy yhdistystä edustavien henkilöiden lukumäärän mukaan, missä jäsenmaksun suuruus on sama kuin varsinaisten jäsenten.
6 § Hallitus Yhdistyksellä on oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme (3) ja enintään seitsemän (7) jäsentä. Hallitus edustaa yhdistystä.
Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä.
7 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin tai kaksi hallituksen jäsentä yhdessä.
8 § Tilikausi Yhdistyksen ensimmäinen tilikausi on 28.2.2025-31.12.2025. Seuraavat tilikaudet ovat kalenterivuosia.
9 § Yhdistyksen kokoukset Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä helmi-maaliskuussa.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.
Kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljätoista (14) päivää ennen kokousta sähköpostitse jäsenen ilmoittamaan osoitteeseen.
10 § Vuosikokous Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
kokouksen avaus
valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
hyväksytään kokouksen työjärjestys
esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio
valitaan hallituksen jäsenet
valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa
käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
11 § Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa yhdistyksen varat käytetään yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.